събота, 13 юни 2015 г.

Обща астропрогноза: 15 - 21 юни 2015

Седмицата започва с новолуние в Близнаци, което откроява от редицата жизнено важни събития - онези, които се намират под ръководството на Меркурий - документи, пътувания, делови контакти, търговия. Управляващият всички тези дейности Меркурий, крачи из Близнаци от 2 май до 9 юли, задавайки отдавна въпроси и давайки отговори за това как се справяме с тези дейности и какво именно е нужно да се поправи, за да бъдат нещата в ред. Ще отбележим, че енергията на Меркурий засилва логическите и организационни способности, така че сега е моментът да ги развиваме в себе си и използваме.

Новолунието винаги дава импулс за нещо ново - сега в начинания и комуникации. Това не са глобални дългосрочни проекти, а техни части, тактика на поведение , оформяне. Ако става дума за нови проекти, то те са "преправени от стари"  и при това краткосрочни и средносрочни - от месец до година. Например, да се преформатират условията на договор, да се усъвършенства логистиката, отчетността, да се създадат допълнителни делови контакти. Пък и личните познанства да се използват по-прагматично.

Иде и още една вълна  от сурова космическа  енергия, породена  от съединението на Марс и Слънцето. От 23 май до 6 юли  Марс се движи равномерно зад Слънцето, максимално отдалечен от Земята: нашето светило се оказва между Земята и Марс. Енергията на Марс преди да достигне Земята, преминава през Слънчевата корона, смесва се с излъчването на Слънцето и в такъв вид достига Земята. Слънчевата светлина, сгряваща Земята, придобива "червен", остър и агресивен марсиански оттенък, почти като да се добави червен пипер в супата... Във физиологически план се снижава имунитета на хората, изострят се хроничните и възпалителни заболявания. На това облъчване се подлагат през юни всички Близнаци, както и Риби, Деви, Стрелци. Ако на Близнаците това излъчване дава още и допълнителна енергия за предприемчивост, напористост, то останалите са принудени да се борят с тази енергия, изразходвайки своите сили, съпротивлявайки се. Едни тя бие странично, други - в лицето, като насрещен вятър. Това се проявява не само като физиология (така е по-скоро при малките деца и старите хора), а като събития. Воинствеността и агресивната експанзия  на едни хора се натъква на съпротивата на други. Броят на стресовите ситуации, стимулиращи в нас повишение нивото на андреналина, расте стремително. В резултат се повишава вероятността от конфликти и опасни ситуации в целия свят, включително и военни. Марс в Близнаци не е прекалено войнствен, неговият принцип е "грабни и бягай". Агресията и натискът най-ярко се проявяват в "информационни войни", включително и в битов план. Виж, когато Марс заедно със Слънцето влезе в знака на Рака (24 юни), той ще стимулира емоционалната агресия в патриотите, алчните потребители и възбудимите хора. Спектърът на влияние винаги е широк - "от много хубаво до гадно". Децата, които се раждат през този период ще придобият способности на лекоатлет, търговец (в Близнаци), борец, боксьор (много боксьори имат Марс в Рак) или просто на емоционално агресивен, избухлив, но много енергичен и подвижен човек.

Контролирайте своите сили и постъпки,  изразходвайте получената енергия в своя полза и в полза на хората, а не във вреда. Работоспособността е висока при всички без изключение, ако някой отстрани не ви притиска твърде много. Опасността от нещастни случаи и военни действия явно нараства. Още едно свойство на Марс в съединение със Слънцето - пожари! Особено докато той е в Близнаци, във въздушен знак. Въздухът раздухва пожарите. Преминвайки в Рак, тази енергия може да стимулира водната стихия, което води до наводнения и различен вид опасности, свъразни с вода. Пазете се.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.