неделя, 15 март 2015 г.

Астропрогноза: 16 - 22 март 2015

През тази седмица тоналността на космическата мелодия доста се променя - "огнената" енергия отслабва, появяват се акорди на стихията Земя: материализират се възникналите през март идеи и желания. Във връзка с това да си припомним вселенския закон - превръщането на информацията (в началото беше Словото) в Енергия (после беше Големият взрив) и на Енергията в Материя (възникнали са кварки и атоми). По тази схема се случва всичко в света - идеята (план, намерение) привлича ресурси за изпълването й с енергия и накрая се въплъщава в реален факт от материалния свят. Идеите, появили се през февруари, и изпълнени с енергия през март, сега ще започнат по малко да се въплъщават. В личния живот всичко е по същата схема.

Във вторник Венера преминава от сектора на Овена в своя дом в Телец и характерът на нейното влияние върху нас рязко се променя, придобивайки своята най-силна и адекватна форма на проявление. До 1 април Марс все още е в мястото на своята сила - в знака на Овен. Нещо повече, до 20 март той е все още подкрепян от Плутон и Уран - намира се в състояние на "борба", "битка", пробив. Този поток от енергия носи в света още много проблеми:  изстрели, взривове, пожари и други прекалени и деструктивни прояви на сила.

Освен всичко това, на 20 март в 9:46 по Гринуич има пълно слънчево затъмнение в последния градус на Риби, след което Слънцето пресича точката на пролетното равноденствие. Пълното слънчево затъмнение влияе върху Земята по-силно от частичното. По смисъл и значение това затъмнение е сходно с пълното слънчево затъмнение  от 9 март 1997 година. Идеите и задачите на затъмнението се материализират в събитията в продължение примерно на половин година. Но често главните събития се случват веднага, в следващите 2-4 седмици - около пълнолунието и към края на Лунния месец. Това затъмнение ще насочва (превключва на нови релси) потока от събития почти до края на юни. Ако сте "попаднали под затъмнението" (съвпада с рождения ви ден), до лятото вече ще бъде ясно какво точно съдбата настоятелно ви е поставила като задача. Затъмнения като това носят неочакван успех в колективни проекти или в личните взаимоотношения. Но непременно след ОТКАЗ от нещо, или вследствие на естествено завършване или рязка насилствена промяна на предишните отношения, прекратяване на договори.

Върху рождениците (от 19 и 20 март) енергията на затъмнението влияе най-силно. Върху онези, в чийто хороскоп са подчертани последният градус на Риби и точката на пролетното равноденствие, затъмнението ще повлияе почти както и върху рождениците. Да напомним - импулсът на слънчевото затъмнение два пъти в годината "премества стрелките" на потоците от събития, пускайки "трамвая с пътниците" по малко по-променена жизнена траектория. Да се скочи оттам е трудно.

В момента на затъмнението за няколко минути прониква енергията на съзвездието Цефей (Часовник). За някои хора и общества в този момент Бог включва часовника, отмерващ времето, дадено им за някаква мисия. Помислете върху това.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.