сряда, 22 юни 2011 г.

ДЕВЕТ МЕСЕЦА ПОД ЗВЕЗДИТЕ

Може да сте си мислили, но може и да не сте, че ние земните жители живеем на една планета в съдружество с множество други планети, звезди, галактики. Всяка от тях има свое име, характер, свои черти, език. Всички те общуват помежду си подобно на клетките в един организъм - Вселената или Абсолюта. И разбира се, че нито един сигнал, нито една "дума" от това общуване не ни подминава, не може да не ни докосва. 

Астрологията е наука, която едва открехва пред нас вратичката към Безкрайността и необятното, което наричаме Бог или Абсолют. Астрологията дава на съвременния човек знания, достъпни на неговото ниво на равзвитие, дава някаква условна схема, модел, матрица на Вселената. Това са безценни знания, които всеки може да разшири и допълни с помощта на своята интуиция. Отличен помощник в това може да бъде вашето собствено детенце - божествено същество на Светлината.


Вашето бъдещо дете през целия си живот ще запазва свойствата на онези планети, под чието влияние е заченато и формирано по време на бременността. Този процес е изключително индивидуален, но има препоръки, общи за всички.

ПЪРВИЯТ МЕСЕЦ започва от момента на зачатието, когато вие може би още дори не подозирате, че сега живеете за двама. Той е първата обвивка на Духа - това е Небесният Огън, който влиза във вас, залага в детето неговото "АЗ", неговата потенциална жизнена енергия. това е месец, протичащ под влиянието на Слънцето. Слънцето - това е  Его-то, творческият потенциал, личността на човека, неговата яркост и забележителност. Слънцето е показател на човешкия Дух в астрологията. То определя успеха или забравата в живота, физическата творческа природа, нивото на жизнените сили и духовния потенциал. На физическо ниво Слънцето е свързано със сърцето на човека. През първия месец в детето, което още няма нито лице, нито крайници, вече бие сърце, определящо неговия житейски Път. То спира само със смъртта.
Първият месец е период на формиране на мъжкото активно начало в човека - Ян, формиране на съзнанието, отношението към бащата.
Древните са призовавали периодът преди и след зачатието да се прекарва в пост и молитва.
Да се укротяват духовните пороци - горделивост, злоба, корист. Лошите мисли и думи трябва
да ви напуснат - става дума и за двамата родители. Погрижете се за нравственото и физическото си здраве - каквото е поведението ви, такова ще се формира и вашето дете.

ВТОРИЯТ МЕСЕЦ ще протече под влиянието на Луната. Луната е символ на Душата. Това е най-емоционалният, неспокоен, загадъчен месец от бременността. Астралните токове и флуиди ви карат да реагирате на всички вътрешни и външни дразнители. Това е времето, когато се формира подсъзнанието и всички качества, отнасящи се към женската природа  - Ин.

Луната влияе върху жлезите, мозъка, гърдите, стомаха и всички течности в организма. Тя залага безусловните реакции и инстинкти, поражда болест, затова вторият месец е най-опасен по отношение на инфекции, лекарства, отравяния. Като правило, именно през този месец особено остро се проявява токсикозата при бременните. Бъдете особено внимателни с хранителните продукти, диетата и течностите. Не пийте алкохол, не пушете, това здраво ще заседне в подсъзнателните реакции на бъдещия човек.
Вторият месец е периодът, когато се формира отношението към рода, традициите, природата, майката и жените изобщо. Постарайте се да не проявявате отрицателни емоции и раздразнение. Тук от бащата се изисква особен такт. Какви душевни качества ще притежава вашето мъниче зависи от вашето настроение през този месец - дали то ще е меко и романтично или истерично и капризно, как ще реагира на обидите и самотата - зависи от качествата на вашата душа и от душевността на таткото. Също толкова важно през този период е и отношението на околните към майката, особено на жените.

Луната е планетата на тайните на астралния свят, тя залага кармичната програма, затова преди жените през този месец са се стараели да се уединят, да се скрият от околните и да мълчат за своето състояние, за да не предизвикат ревност, завист, "лоши очи" или родителско проклятие (и това се случва, понякога неволно). Този месец е опасен дори за мислено въздействие върху плода.

ТРЕТИЯТ МЕСЕЦ е отбелязан от влиянието на Марс. Той формира самостоятелността, волята, активността, силата на духа на човека. През този "мъжки" месец се залагат качествата на страстта, стремежа към свобода, храбростта. Това е първият кризисен и опасен месец на бременността. През този месец е противопоказана физическата близост, активните спортни занимания, постарайте се да изключите скандалите.

Най-често се проявяват скрити възпалителни процеси в организма, простудни заболявания и остри възпаления. Дори желанието за кисела краставичка и пикантна храна е израз на влиянието на рязката, суха и гореща планета Марс. За родителите ще бъде полезно да анализират такива черти от своя характер като грубост, нетърпимост, противоборство, избухливост, агресия, обидчивост, да ги осмислят и да осъзнаят тяхната несъстоятелност и беполезност в света. Ако съумеете да влезете в задълбочен контакт със своята душа, ще осъзнаете, че вашето сърце и тяло не се нуждаят от нищо друго освен любов, приемане и спокойствие. Именно с възпитанието на духа в смирение е подходящо да се заемете през третия месец на бременността, за да попие вашата рожба още в майчината утроба мир, нежност, доброта. 

Ако негативните черти на Марс проявява жената, то тя оскърбява мъжа като бъдещ баща. Ако ги проявява мъжът, той напомня на жената за сегашната й зависимост и липса на свобода - а това ще я изпълни с горчилката на обидата за дълги години. Тя ще ненавижда своето състояние, чувствайки дискриминацията и неравенството на половете. И може да се появи първото съжаление. Знайте обаче: вътре вашето дете чува всичко. Дано това усещане, че е ненужно, "излишно", не влее в сърцето му ожесточение и ненавист към околните, а заедно с това раздразнение и протест срещу родителите.

Често пъти сме чували изповеди на хора, които споделят, че още от раждането си са се усещали нежелани и повечето такива хора са с пречупени съдби и често пъти - непълноценни. Четете книги и гледайте филми за благородни личности. През този месец се формират гениталиите, главата - органите, управлявани от Марс. Бебчето започва да проявява активност, която още почти не се усеща.

ЧЕТВЪРТИЯТ МЕСЕЦ е месецът на Меркурий. Това е по-подвижен месец от останалите. Като правило се усеща облекчение и успокоение. Четете повече, ходете на театър, общувайте един с друг, с роднини. Меркурий  през този месец формира интелектуалните способности, стремежа към знания, речта, както и научните и творчески способности. Меркурий формира и нервната система, интелекта, опорно-двигателната система, белите дробове.

Бъдете внимателни към своето обкръжение - всеки контакт с външния свят ще се отрази на вашето дете. Подбирайте си за общуване хора с добри намерения. През месеца на Меркурий вие вече можете да общувате със своето дете - вслушвайки се в себе си и в него, вие вече се разбирате. Към края на месеца жените понякога усещат първите движения.

ПЕТИЯТ МЕСЕЦ протича под покровителстовот на Юпитер - звездата на кралете. Вие сте стигнали до средата на дългия път. Няма да е зле през този месец да обърнете внимание на духовната страна на живота. Този месец ще формира в детето отношението към обществените въпроси, социалния живот, държавата, религията, авторитетите и йерархичните ценности.

Тук на първо място излиза ролята на бащата. Детето чувства неговото отношение. "Какво е моето място в живота?" - от днес и винаги детето ще пита баща си, тебе татко, ти си неговия ориентир и пътеводна звезда. Ти формираш неговата ценностна система, стремежа му към справедливост, истина, идеали. Отсега то ще се обръща към теб с въпроса: как да живея? В какво да вярвам?. Така че, бъди авторитет за него.

ШЕСТИЯТ МЕСЕЦ  е месецът на Венера. Ето къде ще се разгърне вашата женска същност!Обичайте се, проявявайте един към друг нежност и разбиране. Поглезете се, позволявайки си много различни удоволствия. Вдишвайте жизнените сили на Земята. Прекарвайте повече време сред природата. Растения и животни ще се погрижат за вашето равновесие. Любувайте се на света. Осмисляйте изкуството.

През този месец в бъдещия човек се формират чувства  и емоции, любов към прекрасното, вкус, отношение към семейния живот, нежност, търпение и отношение към труда, едно или друго телосложение, изящество или ъгловатост. Красотата и хармонията на чувствата в любовта, физическите влечения. талантите, артистичността, познанието на тайните на природата на нещата - всичко това са качества на богинята на Любовта, които е необходимо да заложите в детето си. Бъдете сигурни, че ще почувствате как то реагира на всичко, което се случва около него, особено на музиката.

СЕДМИЯТ МЕСЕЦ се намира под влиянието на Сатурн. Това е месец на дълбока вътрешна концентрация. По-добре е да се обърнете навътре в себе си и да се уедините. По-малко общувайте - сега протича дълбока вътрешна работа. Изработете си стриктен дневен режим.

Месецът е благоприятен за формирането на вътрешни духовни ценности в детето, на житейски критерий и вътрешна опора. Формират се разумът и разсъдливостта. Непоколебимост и търпение, издръжливост и работоспособност, стремеж към ред. Ако изпитвате силно чувство на самота, този месец за детето ви ще бъде критичен. Постарайте се да освободите душата си от чувството на тъга и самота, иначе вашето дете може да се роди преждевременно.

Тече активно изграждане на костната система, ставите, мускулните връзки в тялото на детето, през този период е необходима диета, богата на калций, магнезий, калий и други минерални вещества. Слухът през този месец е най-интересният фактор в развитието. Майката забелязва, че детето реагира на звукове, гласове, музика, на нейното настроение.

Тук свършва основната седморка от планети в астрологията. Те са достатъчни, за да бъдат формирани пълноценни качества в детето. Преждевременното раждане е една от пасностите за периода. Ако все пак това вече се е случило, от майката и бащата ще се изисква да прояват всички свои качества, за да  подарят на детето си онези качества и свойства, които то не е успяло да вземе през вътрешноутробния период.

Сред  недоносените деца се срещат много велики личности - Наполеон, например. На недоносените деца не им достига вътрешна свобода от материалния свят и висша космическа
Любов. Тези качества се формират през осмия и деветия месец на бременността.

ОСМИЯТ МЕСЕЦ  е отбелязан от влиянието на Уран. През периода укрепва централната нервна система, доиграждат се и укрепват кръвоносните съдове. Стремеж към свобода, любов към пътешествия, чувство за родство със своя свят - ето висшите качества, които през това време могат да дойдат при детето. Уран носи авантюризъм, откритост, изненади и неочаквани озарения - възможно е те да бъдат заложени във вашето мъниче. Влиянието на далечните звезди ще се прояви чрез търсене смисъла на живота, или с някакво друго своенравие. Силно е влиянието на бащата върху съзнанието на бъдещото дете.

ДЕВЕТИЯТ МЕСЕЦ протича под влиянието на Нептун. Отоци, сълзи, капризи, обиди, безсъние. Струва ви се, че никой не ви обича... Или обратното, усещате прилив на безкрайна любов към всяка тревичка, към всеки срещнат, виждате хармония във всеки детайл на Мирозданието, или всичко ви изглежда безсмислено и нелепо. Онова, което чувствате сега, ще се заложи в детето ви. Прошка и приемане - това е всичко, което се изисква от вас особено остро през този период. През деветия месец се формира любовта към всичко живо в най-висш смисъл. Нека вашите мисли бъдат за космическата любов  и хармонията на висшите сфери ще посети вашето съкровище.

ДЕСЕТИЯТ МЕСЕЦ често е кратък, протича под знака на Плутон. Планетата на енергията, на силата, на магията. През този месец се формира регенерацията, способността за възстановяване на жизнените сили, разрушаваща или съзидателна енергия. Като гъба след дъжд, вашето дете е събрало сили и си пробива пътя към света.

ДЕСЕТ ЛУННИ МЕСЕЦА вие живяхте заедно. Събитието е неповторимо, то е било само за ВАС и за ТОВА дете.
(по материали на Т.Глоба)