вторник, 21 юни 2011 г.

ЦЕЛИЯТ ЖИВОТ Е БОРБА

Кой си ти? Герой, Защитник, Покорител, Разрушител, Освободител, Хулиган, Рицар или Борец?
От първата си глътка въздух всеки от нас започва да се бори. Бори се за живот, за място под Слънцето, за любовта на родителите, за любовта на приятелите, за любовта на единствената, за пари, за бележки в училище, за ред, за чистотя, за спазване на правилата, за награда.


Какъв борец си всъщност? Как се бориш за оцеляване? Ще останеш ли жив? Или се биеш не на живот, а на смърт? Отговорите на тези въпроси дава популярната астрология.

Единствено трябва да имаме предвид, че мъжете проявяват изброените качества импулсивно и винаги обърнати навън - към външния свят, а жените проявяват борческите си качества постоянно и винаги на скрито ниво - във вътрешния си свят.

Мъжете винаги започват първи и бързо губят. Жените продължават играта и винаги печелят. Рано или късно те стигат до Победата.
Мъжете поради това че губят, често са и злостни, и отмъстителни. Щом настъпи удобен момент, веднага отмъщават на жените. В замяна на това обаче жените отмъщават по-изоберетателно и по-безжалостно и в края на краищата довеждат мъжа до Смъртта.

БОЙ ПО ПРАВИЛАТА И БЕЗ ПРАВИЛА!


ОВЕН – готови са да пробият с глава стената. Не се боят от враговете си и винаги се борят смело с тях. "Пълен напред", само в настъпление. Овенът е вечният Ловец, Герой и Завоевател, винаги най-добрият, значи пръв! Действат винаги по своему, смятайки че винаги са прави, егоистично, безпощадно, възбудено, самоуверено, моментално, храбро, заядливо.

ТЕЛЕЦ
– готови са бавно да се засилват, а после неочаквано да спрат. Бомба със закъснител. Телецът е Защитник, Голиат, Иля Муромец. Действат бавно, остават винаги в отбрана, не се предават никога, издръжливи, упорити, разрушителни и опустошаващи.

БЛИЗНАЦИ – готови са да преследват няколко цели едновременно, винаги съумяват да заобиколят противника и да нанесат точния удар. Изградили са си образ на нахалник и хитрец, бърз и ловък, с остър език, Настрадин Ходжа. Действат умно, изобретателно, объркват с думи и игра на думи, прилагат модификации, постоянно променят плановете и намеренията си.

РАК – готови са да вървят само по заобиколен път, преструват се на съгласни, прикриват се с намеци. Ракът е страж, романтик, поклонник. Действат не праволинейно, а емоционално, с помощта на упреци, без агресия, творчески, според настроението си.

ЛЪВ - готови са да вървят начело, тъй като винаги са уверени в победата, избягват излишните усложнения и критика. Лъвът триумфира, той е звездата, господарят, хусар. Действат точно, нагло, уверено, ясно, оптимистично, държат се гордо, театрално, ефектно, обичат да потискат с авторитет и безжалостно изгризват противника си, но не до смърт, подарявайки му великодушно живота.

ДЕВА – готови са да влязат в битката, подготвени със знания, дълго се тренират тайничко. Нанасят само един акуратен удар. Опасни са със своето майсторство. Девата е Мастер в бойните изкуства, офицер, любовник. Действат само тогава, когато всичко е старателно проверено, винаги всичко е под контрол, действат грамотно, умело, точно, икономисвайки силите си. Пазят тялото си.

ВЕЗНИ – готови са винаги да се съгласят на помирение, не понасят конфликти, пресмятат ходовете си предварително. Техният образ е образът на дипломат, кавалер, ухажор. Действат с помощта на чар и обаяние, стараят се да водят честен бой, но могат да бъдат студени и непристъпни. Борят се фино, тактично и предпазливо.

СКОРПИОН – готови са да се сражават докрай, не се гнусят от никакви средства, действат подло и предателски. Скорпионът е черният рицар, разрушител, палач, садист. Действат последователно и целеустремено, хладнокръвно, издевателски, злопаметно чакат своя час.

СТРЕЛЕЦ – готови са винаги да се вдъхновят от висши идеи, свещен гняв или явна несправедливост. Стрелецът има образ на кръстоносец, той е благородният рицар, воинстващият мисионер. Действат сами, благородно, без да щадят силите си и водят другите след себе си, стараят се морално да унищожат противника си.

КОЗИРОГ
- готови са да бъдат "дългосвирещи", поставяйки си цел, вървят към нея упорито и неотклонно. Козирогът може да бъде Дон Кихот, Спартак, маратонец. Действат дисциплинирано, търпеливо, обмислено, премерено, непримиримо, непреклонно, много е трудно да бъдат извадени от равновесие.

ВОДОЛЕЙ – независими, нетривиални и нестандартни, готови са да играят не по правилата. Водолеят е революционер, първооткривател, бунтар. Действат без да питат никого, своеобразно, неочаквано, използват висш интелект, осъществяват своя план хладнокръвно и високомерно.

РИБИ – готови са да действат тихо и безшумно, тайнствено и инстинктивно, създавайки хаос и бъркотия. Рибите имат образа на нинджа, на принца от приказките, Робин Худ. Действат за сметка на мощната си сила на духа, гъвкаво, отстъпват лъжливо, преструват се, зависят от настроението си, използват взривна реакция.