понеделник, 3 декември 2012 г.

ДЕЦАТА, РОДЕНИ ПРЕЗ 2013 ГОДИНА

Рождената дата влияе силно върху характера  и съдбата на човека. При съставянето на индивидуалния хороскоп се отчита влиянието на много планети. Някои от тях се движат бързо, други остават не един месец във всеки зодиакален знак. Точно затова може да се опитаме да предвидим какви ще бъдат децата, родени през 2013 година.

Техните таланти

През цялата 2013 година Нептун ще се намира в знака на Риби. В този знак Нептун е способен да се прояви пълноценно, тъй като Нептун управляа Риби и е негов старши управител. Точно затова децата, родени през 2013 година ще се отличават с добра интуиция, прекрасна вродена фантазия, развито въображение. При някои е възможно интуицията да се развие до ниво екстрасензорни способности, но при  всички деца интуицията ще бъде силна.

Силното положение на Нептун подсказва и вродени способности към музика, рисуване, поезия. Не е изключено тази година да доведе в света нови велики композитори и музиканти. Повечето от децата ще имат духовни интереси, сколнност към духовни търсения, интерес към религията, стремеж да научат тайните на света и мирозданието.

Децата на 2013 година нерядко ще се интересуват от психология, от човешката психика, от скритите мотиви на поведението на хората. Тези интереси разбира се ще се проявят в по-зряла възраст. Сред другите потенциални таланти на тези деца ще бъдат способности във водните видове спорт, отлична фантазия, която могат да използват в писателска дейност, в писане на приказки, интерес към морското дело, риболова. Децата със силен Нептун много обичат приказки, анимационни филми, затова по-често четете заедно с децата, това ще развие чудесно вродената им детска фантазия. Сред интересите на децата, родени през 2013 година ще се окаже и киното, затова можем да очакваме това поколение да направи пробив в киноизкуството, изобразителното изкуство, музиката, психологията.
Интересно съчетание, което ще е налице през цялата година е положението на Сатурн в Скорпион (знака на Плутон) и на Плутон в Козирог (знака на Сатурн). Това подсказва силен стремеж към ред, самодисциплина, стабилност. Това е съчетание на напористост с последователност, което може да се прояви в упоритост при постигане на своите цели, умение да се поставят ясни задачи и последователното им решение.

Уран, който през 2013 година е в свободолюбивия и активен знак на Овена, ще даде силен стремеж към независимост. Такива деца трудно ще могат да бъдат ограничавани в нещо, тъй като те са готови да се борят за свободата си. Уран в Овен ще даде на децата, родени през 2013 година, решителност, смелост, умение да реализират най-смелите си проекти. Тези хора не се страхуват да пробват нещо ново. Те са индивидуалисти, макар че уважават и другите. Стремежът към ярко самоизявяване е сред вродените черти на това поколение. Такава решителност, в съчетание с прекрасна фантазия и умение за упорита борба за постигане на резултат, подсказва големи възможности за развитие. Тези хора могат да донесат нови открития, при това такива, които по-рано сме смятали за фантастични или неосъществими. Много  е възможно новите открития в енергетиката, световния океан, космоса да ни поднесат именно хора, родени през 2013 година.

Опасностите

Силният Нептун има и своите недостатъци, особено ако в хороскопа на дадено дете има напрегнати аспекти с други планети. Това може да се прояви като отдалечаване от реалния свят и потопяване в света на фантазиите, във виртуалния, в измисления свят, може да се прояви в утопични идеи, а заедно с упоритостта на детето може да се стигне до сериозни опити да се направи нещо нереално, нещо, което няма да донесе щастие никому. Опитите да се създава нещо на основата на утопични идеи ще бъде важен проблем за хората, родени през 2013 година.
Децата от 2013 година притежават прекрасна фантазия, затова няма да им бъде трудно да лъжат. Понякога дори те самите няма да могат да различат истината от измислицата, могат сами да повярват в собствената си лъжа. С други думи, техен проблем може да стане самоизмамата. В по-голяма възраст може да се прояви склонност към алкохолизъм или различни форми на наркомания и зависимости, които позволяват да се излезе от реалността. Важно е профилактиката на такива пагубни пристрастия да се започне още в ранно детство.

Уран в Овен ще даде също и бунтарски дух, склонност към резки промени, резки постъпки, кардинално променящи живота. Излишната смелост може да доведе до необмислен, прекален риск. В съчетание с бунтарсия дух може да се роди конфликтен, предизвикателен характер, макар че това едва ли ще бъде правило за това поколение. Но войнственост може наистина да бъде очевидна черта на децата, родени през 2013 година.

Децата от първата и втората половина на 2013 са различни

Юпитер през 2013 година ще гостува на два зодиакални знака. На 26 юни той ще премине от знака на Близнаци в знака на Рака. Точно затова децата родени през първата половина на 2013 (до 26 юни) ще се окажат често пъти по-общителни, по-комуникативни. Те ще се отличават с голям брой интереси, макар че в интересите им ще присъства известна повърхностност. Те ще задават повече въпроси, а като възрастни ще проявяват страст към промени и пътешествия, те ще се задъхват без нови впечатления.

За децата от втората половина на 2013 (родени след 26 юни) голямо значение ще имат семейството и семейните ценности. Те ще бъдат привързани към дома си, емоционални, впечатлителни. Като възрастни ще са способни да се грижат не само за своето семейство, но и за по-големи групи хора, затова от тях могат да израснат отлични политици, стопански ръководители. Хората с Юпитер в Рак са добри и щедри към онези, които са им скъпи и са им преданни, те са гостоприемни и патриотични.

Независимо от описаните общи черти на децата, родени през 2013 година, всяко дете ще бъде неповторимо, не приличащо по нищо на своите връстници. И това не е случайно, защото няма два абсолютно еднакви индивидуални хороскопа.

А. Василиев, астролог
източник