понеделник, 24 септември 2012 г.

Астропрогноза: 24 - 30 септември 2012 година

Слънцето е преминало точката на есенното равноденствие и от миналата събота е вече във Везни. Точките на равноденствие през последните години играят по-голяма роля от обикновено, макар че ролята им в смяната на годишните времена винаги е главна. Защо през последните години тези точки са преломни не само за сезоните? Защото Сатурн, Уран и Плутон две поредни години "контактуват" с тях по най-непосредствен и рязък начин, включвайки механизма "смяна на сезона" в обществения живот, в колективното безсъзнателно. Става смяна на  психологически и нравствени, икономически и политически модели (стереотипи). Това безусловно не прави живота ни по-лесен.
Тази есен, през ноември, Сатурн напуска Везни, изпълнявайки своята част от "работата". От декември 2012 година върху точката на равноденствие и слънцестоене ще въздействат само две планети: Уран и Плутон. Но и това е напълно достатъчно, за да бъдат те смятани за лост, който  "обръща стрелките". А през юли 2013 година  ще се "стегне" и гигантът Юпитер.

И така, през тази седмица влиянието на  Уран и Плутон ще бъде толкова силно, колкото и през миналата седмица. Това ще се прояви максимално в неделя, по време на пълнолунието, когато Слънцето ще се намира срещу Уран, а Луната ще се съедини с Уран.

Следователно, бунтарските, обновяващи, трансформиращи процеси ще продължат да променят живота ни. В личния живот това засяга родените в края на март - началото на април, в края на юни - началото на юли, в края на септември - началото на октомври, в края на декември - началото на януари. Животът на тази част на човечеството преминава на други релси. Накъде водят те? За всеки е различно, всеки има своя път - своя съдба. Важно е да разбирате, че сега живеете своя живот както когато в жилището ви правят основен ремонт, който не вие сте планирали и не е във вашите сили да го прекратите. Какво ни остава? Да се включим, да вършим своята работа добросъвестно. И току-виж, всичко приключи по-бързо. И резултатите за вас ще са по-приятни. Също както и един ремонт, този процес е дълъг за индивида и още по-дълъг за обществото като цяло.

Периодът, когато Слънцето е във Везни, откроява в този процес необходимостта от социално съдружие, търсене на компромис и справедливост. В този месечен период текущата седмица предоставя уникалната възможност стремително да разширим социалните и деловите си контакти, стремително да повишим своята компетентност или да направим първата стъпка в този процес. На лично и битово ниво това е прекрасно време за успешно пътешествие в търсене на нови впечатления. През тази седмица удачно се развива юридическото обезпечаване на бизнеса, популяризацията на информационните издания и разширяването на всеки друг бизнес. Благополучието се постига благодарение на нужните връзки. В този стремително разширяващ се информационен и комуникационен "поток" има и негативи - по-голяма е вероятността от клюки, празнословие, неизпълнени обещания и желание да се присвои всичко, което е лесно достъпно. Усвоените знания са обширни, но прекалено повърхностни за практическо приложение. Изобилието от подробности може да скрие главното. Всеки медал има две страни - обърнете към себе си онази, която е най-близо до вашите способности.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.