неделя, 16 септември 2012 г.

Астропрогноза: 17 - 23 септември 2012 година

През тази седмица Меркурий преминава в сектора на Везни, където ще пребивава до 5 октомври. Това ще направи по-гъвкаво нашето придирчиво практическо мислене, изострено, докато  Меркурий беше две седмици в Дева. Положението на Меркурий във Везни ни ориентира към  компромис в поведението, позволява да се вземат предвид позициите на партньора, и подсказва по-малко  вглеждане в детайлите. Очаква се то да направи по-топли и "гладки" както личните, така и деловите контакти.

Отчитайки, че от 16 септември до 8 октомври остро стои проблемът с междуполовите конфликти, изострен от конфликта между Венера и Марс, може да се разчита, че мнозина от съпрузите и  любовниците през следващите две седмици ще съумеят да изгладят своите противоречия и да  намерят компромисен вариант на поведение. Ще облежа, че в последно време Венера изгрява сутрин, изпреварвайки значително Слънцето, което ни позволява рано сутринта да я видим в цялата й красота във всеки регион. 

От 4 до 17 септември Меркурий се е криел в лъчите на Слънцето, а сега теоретично той може да се  види в телескопа. През целия октомври той ще става след Слънцето, забавяйки постепенно своята  скорост. Такова съотношение на вътрешните планети  (Венера и Меркурий) спрямо Слънцето говори за това, че нашите желания и страст към придобивки (Венера) бягат пред "господаря" (Слънцето), а разумът (Меркурий) се включва много по-късно. Значи нашето "искам" през целия  октомври ще бъде много по-силно от всички други мотиви. Най-силно ще усетят това върху себе си Лъвове, Скорпиони, Овни, Везни и Телци. Пазете своето портмоне и не се нахвърляйте на чуждото!

Какво още важно през тази седмица се случва в небесните сфери? Плутон е спрял своето  очевидно движение в 7-ми градус на Козирога. Той преминава от ретроградно движение в  директно (право). Стационарната "далечна" планета винаги става "камъче в обувката". Преди  всичко това означава някакъв обрат в стратегията на поведение на държавните бюрократични  структури и в поведението на "широките народни маси" (психологията на тълпата). Още в  понеделник ние ще забележим това, при това мнозина  - в своето лично поведение и настроение, в своята лична битова ситуация. Луната ще ни предаде неговия импулс.
След това в средата на седмицата "щафетата на посланик на галактиката" ще поеме Меркурий (непременно ще чуем нещо) и в последните дни на септември Слънцето окончателно ще извади на  светло заповедта за промяна на обстоятелствата.

Така че последните две седмици на септември могат да се смятат за период, когато ще нараства  вълната на кризата, ако под криза разбираме някакъв обрат в съществуващата поредица от събития, а не като глобална катастрофа. През тези две седмици нещо задължително ще коригира,  ще преподреди личния живот на рождениците, както и на родените в края на декември, март и юни.  Хващайте кормилото на съдбата и ако не съумеете да го управлявате, поне не потъвайте.
На  всички пожелавам спокойна и продуктивна седмица! 
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.