неделя, 30 септември 2012 г.

Астропрогноза 1-7 октомври 2012

В небесните сфери тази седмица се случва важно астрономическо събитие - в събота Сатурн влиза  в сектора на Скорпиона. Досега, две години и половина той се намираше в сектора на Везни, където се  проявяваше много силно, подкрепяйки законите и социалната справедливост. Понеже  енергетиката на Везни се отнася към "кардиналния кръст", то всяка планета, преминаваща през  тази част на небето, засилва желанието за кардинално решение на всяка назряла ситуация.  Следователно, задължително нещо се случва, често пъти това е качествена смяна на моделите,  които не са издържали изпитанието на времето: Сатурн – това е Хронос, управител на Времето в нашия свят.

Да си припомним, че в предишните две години Сатурн, в остро взаимодействие с Уран и Плутон, беше един от важните елементи на световната криза. Сега, намирайки се в Скорпион, Сатурн ще прояви своето влияние във финансово-имуществената сфера. Той ще продължи да контактува с Уран и Плутон, но не толкова интензивно, влизайки през октомври в тясно сътрудничество с Нептун, който тихомълком, като играч на втори план (сив кардинал), сега влияе върху общочовешката ситуация, създавана от "тежките" планети.


През следващите две години двигател на историческия процес ще бъдат финансовите интереси (най-вече тези на банките), но ще бъдат избирани не преки форми на въздействие, а често пъти скрити, тайни.  През ноември  и декември Сатурн ще влезе в съдружество с Плутон, с който той още преди година-две беше в остър конфликт. Това означава, че финансовите условия, закони и органи ще се кооперират със законодателните и изпълнителните структури на властта, отстоявайки "до смърт" запазването на статуквото, прилагайки за тази цел всички позволени  и по-често непозволени методи.
Сатурн (и в негово лице международните финансови структури) сурово ще изисква от длъжниците на всички нива - от хора до държави. Условията за кредитиране стават по-тежки, много вероятно е да се промени политиката на банките и самата банкова система. Светът още повече ще се приближи до онази точка, когато ще стане съвсем очевидна необходимостта зад ценните книжа(пари) да стоят реални ценности. За това се говори от доста години и за това редовно напомняме - от 2000 до 2020 година ние живеем в "земната" икономическа мутация (цикъл на Юпитер/Сатурн), чийто смисъл призовава човечеството да се откаже от измислените "хартийки", доларите  без златно покритие. Сатурн в знака на Скорпион е негативен период за САЩ, който никак няма да бъде сладък за тях.

Въпросите за държавния дълг и надеждността на ценните книжа ще станат  онова "трънче", което ще подложи на изпитание през следващите две и половина години цели държави. И повярвайте, че отделни хора с техните дългове и сенчестият бизнес ще се окажат тресчици в бушуващия финансов щорм.

На този фон, в сряда се случва още едно важно за годината астрономическо събитие: Юпитер спира и се обръща в ретро-движение. Това означава, че развихрянето на социалната експанзия в областта на информацията, средствата за движение и комуникации е приключил: докъдето сме дотичали, там и ще си останем до 30 януари, тъпчейки на едно място, трамбовайки площадката. Благоприятният за преместване в друга местност летен период е завършил. Всички, които са искали да сменят местожителството  си с друг град или страна, ще се наложи да ударят спирачки и да почакат до февруари-март. Иначе ще бъде много сложна интеграцията в информационната среда. Попътен вятър няма да има, и само хората с много силен личен потенциал през есента  и зимата ще могат със свои сили да "пробият" в нова етническа и социокултурна среда. Имайте предвид това в дългосрочните си планове.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.