неделя, 5 август 2012 г.

Астропрогноза: 6 - 12 август 2012

Какво наблюдаваме през тази седмица в родната ни Слънчева система? Три  най-отдалечени планети (Уран, Нептун, Плутон) се движат съгласувано назад в тясно  взаимодействие помежду си - фонът на обществено-политическите събития се запазва  в същата напрегната фаза като преди и не върви напред. Сатурн бодро се  движи в последните градуси на сектора на Везни, който ще напусне на 6 ноември. Трябва да се отбележи, че той, както и "тежките" далечни палнети, е най-действен,  намирайки се в тези градуси - като че ли поставя точката в социалните събития от  последните две и половина години. Особено силно усещат неговото действие върху  себе си представителите на кардиналните знаци на Зодиака, родени през втората  половина на месеца (Овни, Раци, Везни и Козирози). Както и хората, в чиято рождена  карта Луната се намира в тези кардинални знаци. Хората усещат това като неизбежна  необходимост или принудителни действия. Колкото човек е по-възрастен и  по-отговорен, толкова повече полза му носи такъв транзит на Сатурн. Най-суров е  Сатурн към най-безотговорните.
Юпитер бодро и весело се движи по Близнаци, преминавайки на 6 агуст във втората декада на този знак. Той е проявил своя  най-силен потенциал, докато се движеше по първата декада на Близнаци от 12 юни тази година. Потенциалът се състои в стремежа "от всичко по малко, но много" -  пътувания, впечатления, познанства, мисли, варианти в развитието на събитията. Тази  експанзия е пространствена и информационна в чист вид. Неговата стратегическа сила  сега е малка, разхвърляна в различни посоки. Ще спечели онзи от нас, който може да  отхвърли множество варианти в полза на един, най-значимия.

До 24 август Марс се  движи по Везни, пренасяйки експанзивната енергия на Юпитер към Сатурн -  социалните завоевания и натрупаната информация, контакти, следва формално да  бъдат укрепени. На 7 август Венера напуска Близнаци, където флиртуваше и трупаше  впечатления много дълго - още от 3 април. Влизайки в сектора на Рака, тя до 7  септември ще декларира семейните и потребителски ценности, ще усили в  нас емоционалната чувствителност в противовес на търсените преди това  информационни впечатления. 

На 8 август Меркурий преминава в директно движение  по Лъв, което отначало всички ни ще преориентира информационно и комуникативно  почти в обратна посока, а после ще облекчи протичането на всичко, което спъваше в  предишните три седмици, включително задръстванията по пътищата, чакането по  гарите и в приемните на чиновниците.

Луната намалява, а това повишава резултатите  от нашите битови дейности - вече могат да се видят плодовете на усилията ни. Седмицата е подходяща и за приготвяне на зимнина - можем да консервираме не само  плодове и зеленчуци, но и всякакви житейски ситуации.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.