неделя, 12 август 2012 г.

Астропрогноза: 13 -19 август 2012

Астрологията работи със съответствия - каквото е горе, това е и долу.  През тази  седмица "отгоре" се формира интересна ситуация - Слънцето от 13 до 21 август е  хармонично, но взаимодействието му с Марс и Сатурн не е много решително. Това може  да означава, че земната "власт" е активна, готова да вземе отговорни решения и да  използва възможностите. С други думи, тя "управлява". Неин силен момент е  новолунието, което е в петък, 17 август. Това е съединение на властта (Слънцето) и  народа (Луната) в единно намерение.

Моментът на новолунието винаги поражда  тенденция най-малкото за месец напред. Сегашната тенденция е за запазване на статуквото  (Сатурн) в предлаганите кризисни обстоятелства. Те се описват с един много интересен,  според мен, важен енергиен факт - от 9 до 21 август Венера поема върху себе си  конфликтната енергия на Уран, Нептун и Плутон. При това  Венера изгрява преди  Слънцето - сега тя е утринната звезда - чувствата изпреварват съзнателната воля,  заставяйки всички да постъпват импулсивно. Тя се намира в Рак, където символизира  "чувството за единство на нацията" и системата от потребителски ценности, както и  наличните ценности за всеки от нас, потребителите. 
 

 Венера се е отдалечила  максимално от Слънцето - властта изостава в осъзнаването на ценностите и  потребностите на народа, затова е инерционна. Понеже Венера "отговаря" за  наличните пари и ценности (когато тя е в Рак, това са по-скоро потребителски  ценности), може да се изкаже сериозно опасение относно нашето общо финансово  благополучие в скоро време. Дано не се сблъскаме с поредните неприятности. Още  повече, че икономистите и правителствата от всички страни вече отдавна не скриват  загрижеността си по повод втора вълна на кризата. Ако тя е тази седмица, то явно  проблемът е паричен и потребителски. И сякаш властите във всички страни в тази  ситуация ще са активни, решителни, но доста дълго време ще действат в социална  посока, оставяйки корена на проблема настрана. Тоест, усилията ще бъдат насочени  към социалните и дипломатични обстоятелства. Да се предпазят обикновените хора  най-често не съумяват, така че и да се притесняваме предварително не си струва. Ако  се каните да правите покупки, правете ги преди това. Материализирани "малки  пари" в период на промени винаги е по-добър вариант от пропаднали пари.
На всички  пожелавам благополучна седмица! Дано астролоът да греши. 
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.