неделя, 12 януари 2020 г.

СЕДМИЧНА АСТРОПРОГНОЗА: 06.01.2020 - 12.01.2020



Настъпилата нова година ни носи велики събития. Няма да гадаем какви именно - те са множество. Лични, социални, политически и исторически. Възможно е просто да имаме под ръка своеобразен "календар", разписание кога ще се засилват или стабилизират мощните движещи сили в космоса. Това ще позволи на всеки мислещ човек да съпостави своите планове с естествения поток на времето, за да спести силите си и да направи по-ефективни постиженията си.

И така: На 26 декември 2019 година слънчевото затъмнение стана стартов бутон за няколко половингодишни тенденции. Същността им е доста травматична трансформация на реалността, загубила актуалността си. Не е казано, че при всички за половин година нещо тотално ще се разруши, не. Но за да получим нещо, винаги се налага да се откажем от друго. Мислете, от какво вече не ви боли, какво е отживяло или ви пречи да се движите към бъдещето? Не е задължително да се разрушава всичко до основи. Може да се преправят, обновяват вече известните, съществуващи в живота контакти, условия. Разбира се, ще се наложи нещо да се изхвърли, с нещо или с някого да се разделим. Но това не е революция, а трансформация!

Процесът, стартиран на 26 декември 2019 година в съответните потоци от събития, ще прогресира стремително до края на април - средата на май. В края на март това движение ще ни отведе в една малко по-друга реалност - важно е от това време до средата на май да успеем да се възползваме от появяващите се допълнителни възможности, да повдигнем летвата на своите постижения. Например, човек може да има цели в кариерата или се кани да се установи на друго място, да реализира мащабен житейски проект. До средата на май е нужно да мобилизира всички свои сили и възможности, придвижвайки се към целта си.

От юни до средата на септември настъпва времето, когато "се утъпква полянката" - фиксират се постигнатите резултати, проверява се какво ценно е придобито, а кое е взето мимоходом и е абсолютно ненужно. Решителен удар от юни до септември едва ли е възможен. Ако сте поокъсняли с преместването, със смяната на местоработата си, в този период ще ви бъде изключително сложно да се адаптирате в нова среда, да усвоявате нови задължения. Дори най-блестящите, но непознати възможности ще бъде трудно да се използват. "Попътен мятър" няма да има, помощ - също. Ще се наложи във всичко да разчитате само на себе си. Нещо повече, в края на юни се изчерпва зададената през декември тенденция в събитията.

Слънчевото затъмнение на 21 юни поставя на всичко предишно тлъста точка и задава следващата половингодишна тенденция - ограничения, блокиращи събития, раздели, освобождаване от илюзии. Няма никакъв смисъл през юни и юли да се започва решително нов делови и житейски проект. Лятото си е лято - починете си, огледайте се, изчакайте, докато съзреят новите обстоятелства или стане ясно, че се запазват предишните условия.

Да се хвърляте напред можете през втората половина на септември или дори в началото на октомври (ако проектът е мащабен). До средата на декември се запазва инерцията в постъпките и решенията, взети през септември - октомври.

На 14 декември е поредното Слънчево затъмнение. Също нелеко като енергетика и смисъл, както и двете преди него. Някому то ще донесе силни емоционални преживявания. През цялата година спокойно ще съумеят да живеят онези, които са встрани от потока от събития. Успешно ще могат да действат много силните хора, способни да уловят смисъла на случващото се, да разберат и да вземат предвид променящите се обстоятелства. Онзи, който е попаднал в струята, може от октомври-ноември 2020 година до май 2021 година стремително и успешно да се понесе нанякъде в живота. А след това да поспре и да помисли - къде съм се понесъл?

Всичко казано дотук е просто разписание на движението на космическата енергия. По тайинствен или научен път тя подхваща и носи социалните процеси и нас, хората, с нашите огорчения, надежди и планове. Онзи, който интуитивно или със собствени сили е способен да се задържи в този поток, няма да получи цицини - нито в пряк, нито в преносен смисъл. Късмет на всички!


ОВЕН
Повечето Овни през тази година са настроени да заемат централно място в своя кръг. Да направят кариера или да реализират много важна житейска задача. При мнозина това ще се получи. За постигането на тази цел, до 17 февруари цялата ви енергия трябва да бъде насочена към най-важното стратегическо направление от социален характер. Разширявайте границите на обичайното, пътешествайте, изграждайте делови и лични контакти с чужденци или влиятелни хора. Ако е нужно, осъществявайте сътрудничество с далечни роднини, поемайки ролята на инициатор, на лидер. Вие ще получите нещо от онези, които сте привлекли, само ако внесете принос в реализацията на техните интереси в същия обем. Обединявайки средства и способности, вие ще можете да се справите с по-сериозни задачи, отколкото ако работите сами. Най-добре е да посветите своите сили на общото дело от средата на февруари до края на март. От това, което свършите през този период, зависи успехът за годината. Благоприятен ден е понеделник, емоционално напрегнат - вторник. В петък и събота семейните и битови обстоятелства ще ви погълнат изцяло. Ще се наложи да се справяте с тях седмица-две.

ТЕЛЕЦ    
През тази година звездите ви обещават обществено значимо събитие, което ще бъде награда за свършеното през годините преди това. Ще ви помогнат живеещи далеч или некръвни роднини, обществени организации. Контактите с тях ще бъдат най-активни и успешни от средата на февруари до края на март. През март вие ще получите "в пълен обем" възможното за вас щастие и благополучие. Тези събития ще ви дадат възможност за по-добър живот за дълго време. През октомври ще ви се предостави още една възможност да "получите дивиденти" във вид на материални блага. Деловите и роднински връзки в следващите месеци носят на повечето Телци само полза. Лекомислие и непредпазливост могат да прояват само априлските Телци, но и това не би следвало да им навреди. Събитията в петък и събота ще изяснят важни обстоятелства и ще зададат формата на отношенията ви с нужните хора. Високото емоционално напрежение може да ви обърка в известна степен. Затова е по-добре изводите от събитията през тези дни да си направите малко по-късно.

БЛИЗНАЦИ    
На дневен ред е задачата да промените нещо в своя живот. С цел през следващите няколко години да започнете да се изкачвате по социалната стълба. Тоест, от "материалното" ниво да започнете да се издигате на "социално". За тази цел е необходимо сега да създадете стабилна материална база в личния си живот, да създадете надеждно делово партньорство. Включвайте се по-активно, на различни нива, в партньорски и обществени отношения. Това ще става през цялата година. През януари и първата половина на февруари обърнете внимание на онези, които активно ще се стремят към лично или делово общуване с вас. Сключвайте взаимно изгодни съюзи, които през тази и следващата седмица е желателно да оформите документално. Отделете особено внимание на разпределението на общите ресурси и отговорности. Събитията от петък и събота ще изяснят докрай съотношението на вашите интереси и намеренията на хората, с които общувате. Важна информация се съдържа в дребните неща, в подробностите - обмислете ги, възползвайте се. Ще са ви от полза в бъдеще.

РАК    
През тази година на дневен ред е подобряването на живота ви, издигането в по-висок социален слой. За хората със забележим обществен потенциал това е прекрасен период за повишаване на репутацията благодарение на публичната ви дейност. За желаещите да сключат брак или съдбоносен делови договор шансовете през цялата година са максимално високи. Особено трябва да се постараят онези, които в това отношение вече се преживели сериозни трудности. До май ще се появи не един шанс за успех. Дотогава социалната адаптивност е висока, вие лесно се вписвате в новия колектив, сприятелявате се с нови хора. Предпочитайте познанства и контакти с хора, влиятелни, опитни, хора, които са се реализирали в живота и професията. В процеса на общуване с тях вашите навици в изграждането на отношения с хората могат да се променят, което ще облекчи създаването на съюзи. Най-важен информационен потенциал съдържат в себе си събитията от петък и събота. Не избягвайте дори най- дребните събития и впечатления. Открийте дълбокия смисъл в тях - ще ви потрябва.

ЛЪВ    
Бързото и сравнително лесно придвижване в службата, качествената промяна на битовите обстоятелства в положителна посока е гарантирано на юлските Лъвове още през януари чрез тенденцията за реализация на появилите се възможности през годината. Августовските Лъвове получават и реализират своя шанс съществено да подобрят нещо в своя живот "на стратегическа дълбочина". Не се отпускайте, полагайте усилия от началото на януари до края на март. Събитията от четвъртък и петък тази седмица ще изяснят обективните факти, към които е необходимо да се отнесете с нужното уважение. Не бива да ги пренебрегвате - обстановката ги диктува. В събота и неделя изпробвайте късмета си, настоявайки на своите собствени интереси. В зависимост от това как хората около вас ще ви подкрепят, ще разберете степента на вашето влияние върху състоянието на нещата (силата да ги реализирате) в следващите няколко месеца. Ще бъде полезно да знаете съотношението на своята воля и необходимостта да се подчините на обстоятелствата, за да управлявате по- ефективно собствената си съдба.

ДЕВА    
През тази седмица битовите, лични обстоятелства са по-важни от всички останали. Те са изпълнени с дълбок смисъл и "указания" за това какво ще ви помогне и какво ще попречи на изпълнението на вашето главно желание в следващите месеци. Събитията от четвъртък, петък и събота "говорят" най-много. Дайте си труда да ги анализирате и разберете. Дори да ви се струва, че всичко е "стандартно" и обикновено. Щастие и късмет ви очаква във всичко, което касае деца, бременност, спечелване на професионален и творчески конкурс. Текущите събития ще имат страгически последствия. Успехите през следващите два месеца идват като награда за предишните ви дела. Само пълното безхаберие и непредпазливост са в състояние да ви навредят и да "изядат" шансовете ви за успех. Желателно е през първото полугодие да работите за успех в нещо дълбоко лично, а започвайки от юни да се реализирате в публичното поле, осъществявайки социалните си амбиции възснова на порасналия си личностен потенциал.

ВЕЗНИ    
Събитията от текущата седмица представляват зърна от цял низ от събития, способни да подобрят семейните дела и да помогнат в реализацията на вашите лични интереси. Насочете усилията си към създаване на стабилна житейска платформа, фундамент, който да ви дава усещане за опора. Това усещане е изключително ценно за социалното ви себеутвърждаване в бъдеще. За някои от вас това е старт на перспективен професионален, социален проект. За повечето Везни – укрепване и подобряване на семейните обстоятелства и взаимоотношения. В перспектива - придобиване в следващите месеци на недвижим имот или неговата продажба. Изгода ще има от професионална търговия с недвижими имоти. На едни помощ ще окажат родителите, други - сами ще окажат такава помощ. Събитията, които през тази седмица ще "говорят" най-много, са в четвъртък и петък. Те не са моментни, а ще се развиват две седмици. Опитайте се да ги управлявате и (или) да се възползвате от тях в свой стратегически интерес. Ако през тази седмица почувствате, че през това време към вас се отнасят зле, не ви уважават, стараят се да ви подчинят, решавайте се на всичко, за да промените положението към по-добро. В следващите няколко месеца е възможно кардинално да бъдат променени неудовлетворителните обстоятелства в живота ви.

СКОРПИОН    
Обстоятелствата, които се формират в близкия до вас кръг, ви дават благоприятни възможности да засилите своите позиции. Те едва ли ще повлияят директно и кардинално върху вашия живот като същност и качество. По-скоро, косвено ще повлияят върху вашата удовлетвореност от своя бит и работа. Семейният доход може да се увеличи за сметка на близки роднини. А вашият доход - с тяхна помощ. Не е изключено през следващата половин година и трудностите да станат по-очевидни. Но вие непременно ще се справите с тях. През тази седмица показател за благополучие или наличие на определени трудности, които ще трябва да преодолеете, ще станат събитията в четвъртък и петък. Опрете се на тях, като на маркери. През целия януари и първата половина на февруари насочете своите усилия да разширите начините, чрез които получавате приходи, да повишите нивото на заплатата си. Това ще стартира добра тенденция за ръст на благосъстоянието ви. От средата на февруари до края на март се съсредоточете върху извличането на полза от делови и роднински контакти, върху използването на своите професионални знания. През този период особено полезни са хората от близкия до вас кръг. Колкото са по-влиятелни и компетентни, толкова по-добре за вас.

СТРЕЛЕЦ          
През миналата година вашите амбиции и проекти са разширявали границите на личното ви пространство. Дошло е време да извлечете полза от онези, които са доказали своята актуалност. Инвестирайте ресурси в най-крупните от тях. Текущите, малки проекти сега ви хранят и държат на повърхността. Мащабните проекти изискват привличане на партньорски ресурси. И не само на един партньор. В следващите месеци вие ще имате две възможности - да разширите начина, по който печелите парите си, да ги увеличите в сравнение с есенния период. Или да се вкарате в неоправдани разходи. Последното заплашва увличащите се, авантюристични и своенравни хора. Колкото повече практичност и умение да общувате има в характера ви, толкова по-успешно ще се формират текущите събития. А в следващите 3-5 месеца те пораждат събитията, осигуряващи ви финансова стабилност. Анализирайте събитията във вторник, сряда, четвъртък и петък. Това ще ви помогне да се ориентирате в ситуацията. Най-благоприятна е перспективата пред онези, които сега правят сериозни придобивки и сключват трудови споразумения с крупни организации.    

КОЗИРОГ          
Събитията от текущата седмица засягат вашите отношения в семейството и с конкуренти. Най-много "казват" събитията в четвъртък и петък. Те открито показват как другите хора реагират на вас. Затова си струва да помислите добре и да коригирате своето поведение и правилата на общуването си с тях. Върху вас сега "тежи" цялата мощ на космическия поток. Това прави по-силни едни и "смачква" (в различен смисъл) други. Това засяга особено вашите близки в дома ви. Най-очевидно се забелязва това по събитията в четвъртък и петък. В по-добрия случай, имате достатъчно сили в скоро време да се измъкнете от сериозни трудности, включително и от онези, които засягат вашето здравословно състояние. Завишената самооценка и превишаването на своите "пълномощия" (за влияние върху други хора) в следващите две седмици ще доведат до неприятни последствия. Пазете черния си дроб - ако е здрав, той повишава оптимизма и благородството. Това сега ви е мнооого необходимо!    

ВОДОЛЕЙ          
Завършва вашата лична година. Събитията от текущата седмица достатъчно достоверно демонстрират резултатите от вашите усилия в предишната година. В по- добрия случай вие се чувствате социално защитени. Това важи за хората, които са включени в делови съюз с крупна организация. Такова положение на нещата води след себе си частично освобождаване от финансови грижи. Съдбата сега ви пази от сериозни беди и болести. При повечето Водолеи амбициите за кариера и социалните претенции тази зима са скрити, потиснати или свързани със солидни организации - "аз съм винтче" и засега съм доволен от това. По-богатите и уверени в себе си хора избират пътя на благотворителност, работа на ниво социална помощ. Най-големите мечтатели и космополити залагат на емиграцията. Както вече стана дума, през тази година успехът и неговият мащаб в много малка степен зависи от вас - главното е да попаднете в точното време , на точното място. Това обикновено е по волята на обстоятелствата, не е съзнателна стъпка. Събитията от четвъртък и петък могат да ви тласнат към интуитивно ориентиране относно собствената ви изгода - опитайте се правилно да ги разчетете.    

РИБИ          
През тази седмица лунното затъмнение дава тласък на битови, лични събития. Важни могат да се смятат онези, които ще ви развълнуват във връзка с деца, любим човек или по повод колко сполучливо се реализират вашите желания, увлечения. Най- показателни са събитията от четвъртък и петък. Дори не самите събития, а състоянието, което те предизвикват във вас. Позитивното настроение в тези дни ще ви помогне да разберете какво именно ви е нужно, за да сте щастливи и как по- нататък да поддържате и развивате тези източници. Негативната реакция на едно или друго събитие или човек ще ви предпази от продължаването на ненужни контакти или действия в неизгодна за вас посока. Да реагирате по този начин на своите настроения е полезно поне през следващите две седмици. Тази реакция ще ви помогне да откриете правилния за вас път. В следващата половин година той непременно ще повиши вашата значимост в обществото (в референтната група), ще увеличи размера на дивидентите от професионалната ви работа за общото благо. Ако в следващите седмици и месеци влезете в нов колектив, до май вие бързо ще се интегрирате и ще заемете достойно място в него.

 
Новата седмична астропрогноза може да прочетете на margaritta.net