събота, 19 декември 2015 г.

Седмицата: 21 - 27 декември 2015

На 22 декември, във вторник, в 4:49 по Гринуич Слънцето преминава от Стрелец в Козирог. Характерът на Слънчевата енергия рязко се променя - започва астрономическата нова година. От 21 до 23 декември Слънцето "стои" в небето, обръщайки се към лятото, а зимата, както знаем всички  - към студ. Това са трите дни в годината с най-къса светла част - само 7 часа, а  полярната нощ е в разгара си. За да се почувства човек здрав и успешно да се впише в потока от събития, време е да смени стила си на работа и поведение. Настъпва време за реални дела, а не риторична политика и провъзгласяване на идеологически постулати. Може би все още звучат "решителни изявления", декларации за намерения. Информационните потоци отиват надолу,  под килима. Настъпва време да се решават чисто практическите задачи, желателно е по план и една по една.

Най-ефективен принцип за постигане на целта става "стъпка по стъпка". Не следва да афишираме себе си и действията си, просто трябва да ги вършим. В информационната сфера, в бизнеса и в бита е време да "напълним" общата идея и замисъл с конкретни факти и постъпки. До края на януари по-ефективно  е да се занимаваме с едно и също нещо, да контактуваме с един и същ кръг от хора, желателно е те да са ни познати отдавна във връзка с работа или обучение. Такъв подход икономисва сили и дава по-добър резултат във всяка една работа. Включително и при подготовка на Новогодишните празници.

Трябва да се има предвид, че сега ние не сме склонни да споделяме информацията, настроени сме критично  към всичко непознато и чуждо. Затова, да не се бъркаме там, където не ни е работа. В социален план краят на годината е все още напрегнат, но това вече е завършващ етап на поредната вълна от социална агресия и експанзия. Иска ми се да вярвам, че положителните лични мотивации ще ни помогнат да завършим успешно годината и в хубаво настроение. А ако вие все още продължавате да се занимавате с "бизнес" или "политика", значи при вас не всичко е наред с личния живот. Тогава имате още повече основания да му обърнете внимание.

С какво се отличава тази седмица? С това, че е последната в годината. Самата мисъл за това ни настройва да правим изводи и да завършваме някакви дела. Какво може да се започне в края на годината? Само онова, което психологически "ще постави точка" в някаква житейска история.

Както и да се подрежда животът ни през тези дни, да не забравяме за това, че в живота на планетата Земя (а следователно и в нашия личен живот) протича важен момент, който можем да наречем "смяна на курса", влизаме в нова спирала от събития. Как влияе това на нашата психика? Психологически в тези дни ние усещаме спад, приключване, "ниска точка" в живота ни. Някой усеща това на физическо ниво, друг на емоционално, трети - чрез събития. Тази подсъзнателна нагласа се проявява във вяло протичащи дела, в спокойно угнетени емоции. Енергийният фон, в който заедно със Земята ще плуваме в Космоса през тази седмица, е относително спокоен, само в неделя е леко напрегнат. Не се обвинявайте за своята пасивност и по възможност живейте в радост!
Н.Чиркова


Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.