вторник, 8 септември 2015 г.

Слънчевото затъмнение на 13 септември 2015

Има периоди от време, когато Космосът иска ние да се придвижваме напред. Има и периоди, когато той иска ние да отстъпим назад. Астрологът ни свързва с ритъма на космоса и с ритъма на нашата съдба. Осъзнавайки случващото се, ние можем да предприемем действия в името на по-доброто бъдеще - в границите на позволеното от съдбата.

В края на тази седмица става важна пренастройка на небето, подтиквайки и земните дела към частична преориентация. Венера, след шест седмици ход назад, току-що е започнала да се движи напред - женете се, щом искате! Но само през тази седмица, при това е желателно това да става през работинте й дни. След това започва да действа негативното влияние на слънчевото затъмнение, а през следващата седмица Меркурий се спира и за три седмици  тръгва назад.Тези космически влияния не спомагат един брак или сключен делови договор да бъде успешен и стабилен. Те задействат в света силата на Съдбата - ситуация, неуправляема от човека. Ако сте фаталисти и вярвате в своята мисия, в своята щастлива звезда, можете да станете дори министър-председател в деня на слънчевото затъмнение. Но ако вашият личен потенциал и групова подкрепа не са ви достатъчни, за да овладеете след това ситуацията? Мислете, решавайки се на важни стъпки в кариерата. Щом сте предупредени, значи сте подготвени, а непознаването на космическите закони, както и на земните, не ви освобождава от отговорност.

И така, най-важното събитие през седмицата е слънчевото затъмнение, което разделя годината на две части по отношение на приоритетната социална посока. Смисълът на това затъмнение е, че протичат събития, изискващи от нас усилия, изпълнени с напрежение. Текущото слънчево затъмнение развива темата на пролетното слънчево затъмнение от 20 март. Именно тогава съществено се е преориентирала приоритетната социална тенденция. Сега новите направления в развитието на събитията се затвърждават, подкрепят. Задълбочава се и политическата криза, острото активизиране на противопоставянето запад-изток, въпросите на миграцията и опитите за силово решаване на проблемите. В битов план се изострят проблемите в медицината и нейното оборудване,  проблемите на мигрантите и цялата маса "работни ръце" с нейната ценност за обществото, физическото и душевно здраве на хората и използването на професионалните им умения.

Частичното слънчево затъмнение ще бъде в 20-ия градус на Дева на 13 септември 2015 година в 6 часа и 55 минути. То ще може да се наблюдава само в южната част на Африка и в Антарктида, което в известна степен отслабва силата на неговото въздействие върху земните жители. Всички събития, които ще се случат под влияние на това затъмнение, ще имат необратим, завършващ характер. Най-чувствителни към влиянието на това затъмнение са хората, родени на 8 – 18 септември, 6 – 16 март, 7 – 17 юни, 8 – 18 декември.  Силата на това затъмнение ще допринесе за освобождаване от илюзиите, може би болезнено освобождаване.

Слънчевото затъмнение в Дева носи също така мощен потенциал за изцеление. Опитайте се през тези почивни дни и през следващите няколко дни да стартирате оздравителна програма и програма за освобождаване от вредни навици (например, тютюнопушене). До следващото затъмнение на 9 март 2016 година ще преминем през период на проби и грешки, но това ще доведе до нов баланс на силите и последващо "преобръщане"на международната ситуация, приближаващо ни към радикални и неизбежни промени. Трябва да видим своите заблуждения и грешки. Да го направим през следващата половин година.

Както винаги астрологът акцентира в своята работа върху смисъла на влиянието на затъмнението върху представителите на отделните знаци на Зодиака. В същото време трябва да помним, че затъмнението влияе много повече върху човечеството като цяло, отколкото на отделните хора, освен ако не създава силен резонанс с вашия хороскоп, съвпадайки с вашия рожден ден. 

Н.Чиркова
Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.