неделя, 1 март 2015 г.

Астропрогноза: 2 - 8 март 2015

Смисълът на периода на Рибите в годишния цикъл е завършване. Символът на Рибите ключва в себе си дуализма на Христос и Юда. Събирайки полезните плодове от своята годишна дейност, ние се стараем да забравим и утилизираме "гнилите".

Вяра и безверие, фанатизъм и творчество - всички тези фини материи сега са по-важни от
когато и да е през годината. Международните  политически  процеси в периода на Риби се задълбочават. Каквото е да става "на светло", повярвайте, че основните процеси текат "дълбоко, в сянка". Животът прилича на айсберг. Светът обикновено се вижда по-отчетливо и ярко само в периода на Овена, когато дълбоките процеси се актуализират.

Тази година всичко се подрежда не съвсем така - изпреварвайки Слънцето, Марс и Венера са влезли в знака на Овена, "подавайки жар" на прохладната вода на Рибите. Докато Марс преминава по сектора на Овена, количеството на пожарите и взривовете ще бъде значително над средностатистическото. През тази седмица пет от десетте планети на Слънчевата система са се разположили в стихията на Огъня, а в понеделник и вторник там е и Луната. И само две планети са в знака на Риби. Съгласете се, че това прилича на "кипяща вода".

Събитията през последната година вселяват в нас нови страстни желания, и много хора бързат кой знае защо - необмислено и неподготвени за непредвидени трудни ситуации, бързат към своите неукротими желания за любов, война, приключения. До 9 март Слънцето бледо осветява "тайните процеси" от общочовешки и държавен характер. А в отделните хора актуализира подсъзнателните, интуитивни  пориви и решения.

Онзи, който може да ги постави под контрола на разума и да се възползва от тях съзнателно, ще преуспее в много неща, особено там, където по подразбиране използва своите таланти и скрити способности. Повечето от нас ще се "разтворят в тълпата", ще се почувстват винтчета . Активни, движещи се (авантюризъм и фанатизъм) или пасивни (анабиоз, леност), но винтчета. Да погледнем в очите на своите заблуждения - ето това сега е възможно и полезно. Направете това в четвъртък и петък. Независимо, че обикновено това ни разочарова. Сам по себе си фактът, че енергията на Овена е станала многократно по-силна, ни позволява да се надяваме на идването на пролетта - капризна, екстравагантна и строга. Но все пак пролет. И това ни радва.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.