неделя, 15 февруари 2015 г.

Астропрогноза: 16 - 22 февруари 2015

На 18 февруари в 23:51 по Гринуич Слънцето напуска сектора на Водолея и влиза в Риби. Там вече отдавна се намират Венера и Марс, които на 20 февруари едновременно ще влязат в знака на Овена. Докато те, сближавайки се все по-силно, вървят в Риби, влюбените и съпрузите имат шанс да изживеят месец на романтични отношения и душевна близост. Както е известно, стихията на водата влияе върху нашите дълбоки чувства като ги засилва. Но те не се демонстрират твърде открито, докато душата не се преизпълни с тях. Такъв момент ще настъпи, когато в събота Венера и Марс се окажат в Овен, преминавайки рубикона на точката на пролетното равноденствие.

Може да сеговори за "избухнала страст" (не е задължително тя да бъде само позитивна), за начало на нов двегодишен период както в стари, така и в зараждащи се отношения. Съединението на тези планети символично означава влюбена двойка, в която няма идилия, но има цялата гама от човешки отношения. Сега тези две планети се виждат нелошо след залез,при условие, че небето е ясно.

Освен за романтиката, тези две планети отговарят и за парите. Венера - за онези, които дават възможност за придобивки, за натрупване, за доходи от труд. Марс - за онези, които се харчат, които идват в резултат на спекулации или относително законно или незаконно отнемане на средства. Тези две планети, каквото и да означават, винаги са взаимно допълващи се. Като най-близки до Земята, те изразяват най-интимните фактори на нашата личност, спонтанните форми на изява на нашата природа, защото са свързани с хормоните.

Венера в хороскопа разказва какво е най-ценно за нас, какво искаме да придобием. А Марс показва интензивността на желанието, начина на неговото постигане. Венера посочва, а Марс се хвърля да го постига. Тяхното съединение се случва веднъж на две години. Социалните
приоритети и финансови процеси също в някаква степен се синхронизират с тези планети.

Така в края на седмицата започва някаква нова тенденция в паричната политика на банките и ценовата картина на пазара. Тъй като сега Венера е вечерна (вижда се вечерта, а не сутринта) и ще бъде такава до средата на август, покупките, желанията и паричните влогове се отличават с предпазливост, опасения, изчакване. Вероятно ще има и причини за това.

Дори когато Венера ще се движи в Овен (от 21 февуари до 18 март), нейните внезапни страстни желания, характерни за това положение, едва ли ще се удовлетворяват лесно. Най-малкото не при всички ще е така. И дори  ако супер енергичният Марс в Овен през март постигне желаното от нея, не е казано, че това ще е за дълго и за удоволствие. Същото е и в любовта - през март тя ще е и "от пръв поглед". Срещи и раздели ще бъдат шумни и ярки, като взривове. Вярно е, че едва ли ще са за цял живот, но може да се разчита, че ще са за две години.
На всички пожелавам любов и пари!
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.