понеделник, 28 октомври 2013 г.

Астропрогноза: 28 октомври - 3 ноември 2013

Вече сме във втората седмица след Лунното затъмнение. В неделя ще наблюдаваме пълно  пръстеновидно Слънчево затъмнение в 12 градус на Скорпион. То започва в  12:47 по Гринуич над  Мексиканския залив и Бразилия, ще премине през Атлантическия океан и ще завърши над Африка,  Средиземно море и Арабския полуостров. Само в най-южните райони на България ще се наблюдава  контакт между Слънцето и Луната.

Слънчевото затъмнение в Скорпион ще  породи кризи и екстремни  ситуации. Целта е - изход на някакво друго ниво. В същото време могат да се създадат благоприятни  ситуации в материален план, решаване на финансови проблеми  от "другата страна". Във физически план  седмиците преди и след затъмнението носят повишена опасност за здравето и живота - сведете всичко  необичайно в живота си до минимум, живейте в обичайния, рутинен ритъм. По възможност отложете  плановите операции. Ако през октомври в потока от битови събития изпъква някаква тревожеща,  вълнуваща тема, към края на текущата седмица тя достига критичната си точка и  Ангелът-хранител  безмълвно ще закрещи в ухото ни: "трябва да се направи нещо с това!" Или ще се случи някакво събитие,  което ще направи неизбежна постъпка, бележеща търсене на друг подход към случващото се. Рядко  става така, че всичко това да се случи в дните около затъмнението. Могат да минат седмици и месеци, но  ако ви е засегнало затъмнението, непеременно ще се случи и острият завой.

За рождениците този ден няма  варианти. Нищо трагично: отваря се нов цикъл, избутващ на преден план някакви приоритетни дела и  задачи. "Поглъщането на светлината" по време на затъмнението поставя точката върху нещо (това повече  няма време за съществуване), а после се ражда нещо съвсем друго в напълно физически смисъл. В деня  на затъмнението свидетели на сливането на Луната  и Слънцето, от една страна Меркурий, от другата  страна Сатурн, като че ли фиксират факта и го подтвърждават с документи. Жалко, че в момента на  "тъмното Слънце" ще бъде невъзможно да се види нито една от тези планети. Слънчевата корона от  пръстеновидното затъмнение ще затъмни  Меркурий и най-вероятно ще затъмни прекалено близко  разположения Сатурн.

Наклонът на всички планети е почти един и същ, те се намират на една линия не  само по хоризонтала, но и по вертикала. Това навежда на мисълта, че в течение на половин година  най-важните събития ще бъдат свързани с чиновници и документи, както  и с журналисти, работещи в  криминалната област. Случват се интересни за публиката разобличения, ще бъдат разкрити тайни. Ще  станат сериозни размествания на чиновници, ще бъдат променени  и документи. Възможно е да бъдат  приети ограничаващи закони. Вече към края на годината подобна тенденция ще стане съвсем  очевидна. Със свободата на словото в редица сфери и страни ще бъде явно трудно. Вече в края на  годината подобна тенденция ще стане съвсем определена. В прогнозата за представителите на  различните знаци на Зодиака ние ще опишем каква локална тема и област на живота с голяма вероятност  ще включи това Слънчево затъмнение.
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.