понеделник, 23 септември 2013 г.

Астропрогноза: 23 - 29 септември 2013 година

В нощта на неделя срещу понеделник Слънцето е преминало точката на есенното равноденствие и е влязло във Везни. Може да се каже, че планетата Земя  е "закрепена" в своето въртене в четири точки - и три от тях (пролетното равноденствие, зимното и лятно слънцестоене) тази година попадат под влиянието на Юпитер, Уран и Плутон. Тези планети се намират на разстояние от 8 до 18 ъглови градуса от тези "опорни" космически точки, образувайки виртуален правоъгълен триъгълник. Това са три сили, действащи съвместно - твърдо и резултатно. Плутон и Уран вече няколко години създават кризисни ситуации. И ще ги създават до средата на 2015 година.

Но за да се преобразува перманентно присъстващото в средата напрежение в събитие, е нужна трета сила. Тоест, включване на още някаква планета. През лятото се включи Юпитер, влизайки в кардиналния знак на Рака. А кардиналната енергия провокира събития. Събитията в света придобиха, меко казано, острота. Тези три планети снабдяват с енергия (ако може така да се каже) социалните и колективни сили. Възниква необходимост от смяна на тренда в политическия и обществен живот. Става смяна на психологически и нравствени, икономически и политически стереотипи. Ние действително виждаме колко това разклаща световната политика и икономика.

С влизането на Слънцето в сектора на Везни, се включва четвърта "точка", триъгълникът на силите се превръща в кърст. А това вече е ситуация, когато събитията стават императивни, трудноуправляеми. Меко казано. Следователно, острите световни събития продължават да променят картата на света и нашия живот. Уран, намирайки се в Овен, втора година повдига градуса на лудостта на отделни личности и човечеството като цяло. Това може да се нарече повишена революционност, но в най-деструктивното й проявление. Така че, мили хора, "есенното изостряне" започва и до средата на октомври само ще се засилва. Да се постараем да задържим "безумието" - своето и на близките ни.

В личния ни живот този "кръст" ляга върху родените в началото на април, в началото на юли, в началото на октомври и в началото на януари. Животът на тази част от човечеството преминава на други релси. Накъде водят те? Всеки има своя път - своята съдба. Периодът, когато Слънцето се намира във Везни, откроява необходимостта от социално съдружие, търсене на компромис и справедливост, макар и в най-сложни условия. Дипломатическите усилия в световната практика и в живота на всеки от нас могат да станат онази опорна
сърцевина, която е в състояние да задържи "безумието". Везни е единственият неодушевен символ в Зодиака. Това е символ на Абсолюта, на космическия баланс и съвършенство. На земно ниво равновесието на този знак може да се сравни с движението на велосипеда - стабилността е в движението и в стремежа към целта. На всички пожелавам динамична стабилност!
Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.