понеделник, 29 октомври 2012 г.

Астропрогноза: 29 октомври - 4 ноември 2012 година

Седмицата започва с пълнолуние. В дните на пълнолунието обикновено стигат до своя максимум някои краткосрочни, дори и дългосрочни "вектори на събития". Всичко става ясно, в същото време и малко (или доста) преувеличено. Нито Скорпион, нито Телец са склонни към преувеличения, така че на всичко, което се случва през първите два дни на седмицата, (докато Луната е в Телец) си струва да отделим повишено внимание като на неизбежна очевидност. Всяко значимо събитие, ситуация и процес имат финансова и емоционално-властова "подплата"; граници на притежание, привързаност към "моето", страст, ревност, желание за командване. Периодът на Скорпиона е стабилен (фиксиран) период от гледна точка на тенденциите на събитията и процесите. Всичко, което е инициирано в кардиналния период на Везните, сега се "установява", придобива сила и устойчива посока. При това става и "отсяване" на нежизнеспособните версии.

През миналата седмица и през тази, докато Слънцето преминава през позицията на Сатурн в Скорпион, това твърдение е повече от вярно. Сатурн е символ на центростремителна, свиваща енергия. Всичко се проверява на "уплътнение" и структуриране. Например, отношения, коитоса започнали през миналия месец (Везните винаги се стремят да намерят партньор или опонент), сега преминават проверка на издръжливост, якост, целесъобразност, емоционална привързаност (ако са лични, а не делови) и най-важното, разпределя се реалната власт във всяко партньорство, сътрудничество. Без съмнение това засяга и обществено-политическите процеси. Ще остане ли цяло "кристалчето на същността" или ще се разтвори? Частично или изцяло? Ето това е смисълът на случващото се.



Всичко, което се случва до средата на ноември, говори за криза, като минимум с две-три-годишна тенденция. Същността на Скорпиона (като тип енергия и информация, а не като тип на конкретен човек) е фиксираност, инерционност на процесите на трансформация (един вид преобръщане). Не очаквайте бързи резултати, не поставяйте окончателна точка. Погледнете истината в очите: "каквото се е подредило, подредило", ако може да се говори за подреждане. През първите два дни на седмицана Венера и Меркурий преминават в следващите знаци на Зодиака, което без съмнение дестабилизира през първата половина на седмицата времето и битовите ваимоотношения.

Ще напомня, че Меркурий забавя видимата си скорост - на 6 ноември той преминава в ретроградно движение. Това не само стабилизира времето, но и спира всички процеси, зависещи от Меркурий (трудно е да се каже какво не зависи от него): нали той е Божий пратеник,( връзка, глашатай), изкусен майстор и търговец. Примерно от 3 до 11 ноември той почти не се движи, спира и всичко, което му е подвластно. По пътищата очаквайте безкрайни задръствания, закъснения, объркване на посоката поради разсеяност. Колите се чупят, транспортът закъснява, разписанието се нарушава. Грижи ни създават и средствата за комуникации - мобилни телефони, компютри, интернет. Пропадат делови срещи, изведнъж спира движението на вече подготвени документи. Бавят се или изчезват парични преводи и т.н.

Класическата астрология съветва в периода на ретроградност на Меркурий (5-26 ноември) да не се подписват важни документи, да не се регистрират фирми, тъй като това впоследствие може да създаде проблеми.
Щом си предупреден, значи си въоръжен.

Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.

Няма коментари:

Публикуване на коментар