неделя, 1 април 2012 г.

Астропрогноза: 2 - 8 април 2012 година

Космическите бури през предишните две седмици силно клатеха нашия космически кораб, наречен "Земя". "Градусът на лудостта" в обществото се вдигна до опасно ниво. Всички ние четем за това в новините, в криминалните сводки за произшествията. Природата, както обещаха астролозите, също ни поднася изненади. Човечеството обаче, отдавна свикнало с всичко, твърдо има намерение да продължава да живее и по-нататък, и то да живее щастливо.

През тази седмица Меркурий се спира и се връща към своето директно движение. В такива дни скоростта на неговото видимо движение е минимална и всичко, което в живота ни зависи от Меркурий, носи в себе си абсолютно друг смисъл от този, който той изпращаше на Земята на 12 март, когато се обърна в ретроградно движение. Сега ние изплуваме от миналото - близкото и по-далечното, съставяме си "окончателното мнение" след период на колебания. Поправени са някои грешки в документите и вече можем да се придвижим напред. Нещо повече, именно в момента на спиране на Меркурий (3-5 април) е логично да поставим "последната точка" в документите, в дълго проточилите се преговори.

Меркурий е все още в Риби, където той се върна на 23 март. Това съществено задържа идването на истинската пролет. А това ще стане едва на 17 април. Така че още две седмици времето ще ни радва с пролетни изненади. На 3 април Венера напуска своя дом в Телец: намирайки се там близо до Юпитер тя малко смекчи пролетните застудявания и финансови неприятности. В Близнаци Венера ще се намира този път до 8 август. Тя ще направи широка примка в Близнаци и това също не е често срещано явление - ретроградността на Венера се наблюдава в продължение на 40 дни на всеки 19 месеца. Сравнете с ретроградността на Меркурий, която продължава около две седмици и половина три пъти в годината. Ретроградността на Марс пък продължава 2,5 месеца веднъж на две години. Сега точно завършва един такъв период и на 14 април Марс излиза от ретроградност, спомагайки оживяването на деловата активност. Всички тези промени във видимото движение на най-близките до Земята планети се отразяват на нас, на обществото и на потока от събития. Например в периода на ретроградна Венера не се препоръчва сключването на бракове. Т.е. през 2012 година от 15 май до 27 юни не е желателно да се сключва брак. Ретроградното движение на Марс свързват с увеличен брой пожари, аварии, катастрофи и други неприятности. Впрочем сега за всичко това има и достатъчно космически причини. Пазете себе си и своите близки!