понеделник, 24 август 2015 г.

Седмицата 24 - 30 август 2015 година

Вече е в сила енергията на Девата - актуална е станала темата за събиране и обработка на реколтата - във всякакъв смисъл - физически, социален. През тази седмица Слънцето преминава по позицията на Юпитер, неотдавна влязъл в този знак, придавайки пределна яснота на събитията от настоящето и правейки реални "намеци за бъдещето". Юпитер в Слънчевата система се оказва точно зад Слънцето, на най-голямо разстояние от Земята. Неговите лъчи преминават през слънчевата корона, създавайки "възбуждащ" сноп вълни, спомагащ социалната експанзия, ръста и развитието на всички процеси. Растенията в северното полукълбо през това време вече не растат, само узряват плодовете. Следователно ние се сблъскваме с "ускорено съзряване". В социален и индивидуален план е същото.

Енергията на Девата, подкрепена от Юпитер, дава възможност на нещо да "доузрее", да бъде довършено, да се изпипат детайлите на вече съществуващото цяло. Да се "оре, сее" няма смисъл, тъй като няма подкрепа от космоса за това. Освен заради експеримент и напук на природата.

неделя, 16 август 2015 г.

Седмицата 17-23 август 2015 година

Интересна е ситуацията на небето през август: от 8 до 18 август космосът тласка хората към творчество, креативни постъпки, волунтаризъм, свободна изява на своите пориви. НО: от 17 до 28 август изведнъж се "издига стена" от обстоятелства, в която се блъскат всички тези свободни и вдъхновени мечти и постъпки. Ето че тук и започва борбата кой-кого: човек - обстоятелствата или обстоятелствата - човека. От сряда до неделя тази борба се изостря не само при отделни хора, но и в цялото общество и международна общност. Тя се води на най-различни места и на най-различни теми, включителнои на финансовото поле - пазете своите спестявания.

Слънцето е в конфликт със Сатурн - свободата на волята и Егото на отделния индивид се противопоставят на Закона, на началника, на обстоятелствата, болестта и на още много други неща. Попадайки в трудни обстоятелства, приемете това като даденост, като необходимост да "издържите на борбата".

Седмицата 10-16 август 2015

През тази седмица имаме важно астрономическо събитие: на 11 август в 11:12 по Гринуич Юпитер напуска знака на Лъва, където цяла година ни подтикваше към мощна социална експанзия, подхранвана от нашето самолюбие и стремеж да заемем ярко положение в обществото. Към края на това лято сме осъзнали с цялата острота и сила към какви житейски върхове се стремим. Дори ако засега нищо не сме постигнали, ние сме поставили пред себе си цел, а това вече е нещо ценно.

Докато Юпитер (от 11 август 2015 година до 10 септември 2016 година) се намира в зодиакалния сектор на Дева, той ще има много по-малка сила за движение напред, за експанзия. Всички наши възможности трябва да бъдат изразходвани за "материализация" на дребни битови цели или за изглаждане на детайлите на онзи мащабен социален проект и реализация на личните амбиции, които са се зародили през 2010 година и в началото на 2011. Ако са се зародили.