вторник, 17 февруари 2015 г.

2015 - година на Козата

Защо наричаме 2015 година ту година на Козата, ту на Овцата. Какво казват самите китайци по този въпрос? Оказва се, че и при тях не съществува единствена версия. Повечето корейци и част от японците наричат 2015 година на Овена. Защо  е така? 

Работата е там, че в традиционния китайски език съществува уникалната дума "Ян", обединяваща в себе си всички дребни преживни животни. Именно с това "общо" име е обозначено и наименованието на годината в хороскопа. И го превеждат по различен начин. Някои предпочитат кротките и миролюбиви по дух овчици, други -- целеустремените овни, а трети - жизнерадостните и енергични кози. Избирайте каквото ви е най-близо по дух - всеки вариант ще бъде правилен.

Тази година китайската Нова година ще настъпи на 19 февруари.

Козата е знак на симпатичен, добър човек. На Изток козата била ценена много заради това, че е непридирчива и кротка. С тези качества е свързана и символиката на знака.

Според китайските митове Козата (Овцата) живее в облаците и само от време на време се спуска на земята. Нейният истински дом е бекрайното пространство на небето. Там тя играе, палува и безгрижно подскача.

Козата притежава необикновен чар и предизвиква всеобща любов. Тя има лек, мек характер. Предпочита обичайното си обкръжение, в което може да се чувства свободно, ненавижда кавгите и изясняването на отношенията.

неделя, 15 февруари 2015 г.

Астропрогноза: 16 - 22 февруари 2015

На 18 февруари в 23:51 по Гринуич Слънцето напуска сектора на Водолея и влиза в Риби. Там вече отдавна се намират Венера и Марс, които на 20 февруари едновременно ще влязат в знака на Овена. Докато те, сближавайки се все по-силно, вървят в Риби, влюбените и съпрузите имат шанс да изживеят месец на романтични отношения и душевна близост. Както е известно, стихията на водата влияе върху нашите дълбоки чувства като ги засилва. Но те не се демонстрират твърде открито, докато душата не се преизпълни с тях. Такъв момент ще настъпи, когато в събота Венера и Марс се окажат в Овен, преминавайки рубикона на точката на пролетното равноденствие.

Може да сеговори за "избухнала страст" (не е задължително тя да бъде само позитивна), за начало на нов двегодишен период както в стари, така и в зараждащи се отношения. Съединението на тези планети символично означава влюбена двойка, в която няма идилия, но има цялата гама от човешки отношения. Сега тези две планети се виждат нелошо след залез,при условие, че небето е ясно.