неделя, 31 август 2014 г.

Астропрогноза: 1 - 7 септември 2014

В музиката на сферите през тази седмица високо звучат акорди на гняв и страх. Те се преплитат с акорди на самоутвърждаване, самолюбие и всичко заедно дава множество негативни събития поради "човешки фактор". Ревност от всички видове е разбъркана с алчност и страх от загуба. Криминалната обстановка  е доста сериозна. Стълкновението на Марс и Сатурн в Скорпион поражда  вълна от конфликти, изразявани в крайна степен на ненавист и злоба. Сатурн вече две години съгрешава със затаена ненавист или мълчаливо презрение, трупа обиди и страхове, стиска зъби. А Марс, влизайки в тясно съединение с него от 15 август до 6 септември дава изход на всичко това, превежда го във физически и емоционален план.

През тази седмица вълната достига своя пик. Но онези, които резонират с нея, не са за завиждане, независимо дали са в ролята на агресора или жертвата. Вълната обаче може да бъде "оседлана". Повишеното самолюбие и индивидуализъм подгряват всички конфликти, изваждат всичко скрито на повърхността. Сцените на ревност през този период и "подялбата на пари" са особено остри и некрасиви. Борбата за власт на всички възможни нива се води без правила, и тайно, и явно. Постарайте се да останете встрани или да облечете "бронежилетката на психологическата защита. Да се призовават хората към разум, да се уреждат интелектуалните взаимодействия е трудничко, но трябва да се стремим към това. Под удара на конфликтните енергии се оказват Лъвове, Водолеи и Телци. Скорпионите трябва да се опасяват от самите себе си - от своето вътрешно неспокойствие (меко казано) и от изострянето на хроничните заболявания. Да не забравяме, че най-ярко подобни "звездни войни" се проектират не върху отделни хора, а върху социални институции и процеси, и да очакваме поредната вълна от разобличавания, криминални ситуации, банкови кризи, санкции, подмолна и открита борба за власт и влияние. Вкрючително и военни действия. Процесът на преправяне на света продължава.


Н.Чиркова

Ето седмичната астропрогноза за всеки зодиакален знак.

понеделник, 25 август 2014 г.

Астропрогноза: 25 - 31 август 2014

Слънцето уверено се е разположило в Дева, догонвайки бягащия от него Меркурий.  От 23 август  до 4 септември то преминава през опозиция спрямо Нептун, стараейки се да разсее "мъглата и лъжата", които сега (и още доста години) ще пръска силният Нептун, заселил се в своя "нощен" дом  - Риби. По повод противоположното влияние  на Слънцето и Нептун върху нас  ми се иска да дам някои разяснения. Енергиите на Нептун ще събуждат в нашето подсъзнание архетипове, свързани с Вяра и Нравственост. В целия им спектър, от най-високото до най-ниското. От въздигане в святост, до падение в безнравственост. Полюсите: Христос и Юда; съвест и изкушение - всичко това се владее от Нептун. Талант и наркотици,   порядъчност и "цигански" лъжи. Инфекции и лекарства;  всички видове талант и съпровождащата ги алкохолна зависимост. Всичко това през следващите години по-силно ще нахлува в живота ни. Нептун управлява Океана: океана на нашето безсъзнателно, онзи първичен "бульон", от който произлиза всичко съществуващо на земята.

понеделник, 11 август 2014 г.

Астропрогноза: 11 - 17 август 2014

През тази седмица  космическата енергия, в която се "къпем", прилича повече на "нагряваща се вода". Това описва качеството на средата, обстоятелствата и онова, което преобладава през това време във психиката на повечето хора. Енергията на Лъва и Скорпиона, създаваща този информационно-енергиен фон,  диктува и преобладаващия начин на действие, типа емоционално-психическа реакция - това е постепенно, упорито  и настойчиво действие, пресметнати усилия  в  придвижването на дългосрочни намерения и планове. Не изведнъж, не мимоходом, не чрез натиск, а само с воля, усилия, издръжливост и безкомпромисност в критичните ситуации.

Трябва да се каже, че тази тактика е свойствена обикновено на онези, които отстояват своето, а не завладяват чуждото. А дори и да поглеждат към чуждото, то последователно изстискват всичко от себе си. Да се надяваме, че това ще помогне на вас, читателите, да изберете оптимален начин на поведение и реакции на случващото се. Независещите от хората обстоятелства, както и преди, са доста остри и разнообразни. От внезапни форсмажорни ситуации до низ от системни кризи, срутващи една или друга остарели "конструкции".  Преправянето на света и борбата на политико-икономическите формации тече от 2008 година, да не го забравяме. Всичко останало са следствия и детайли.