понеделник, 11 юни 2012 г.

Астропрогноза 11 - 17 юни 2012

В понеделник Юпитер напуска сектора на Телец и влиза в знака на Близнаци,  където ще пребивава до 26 юни 2013 година. Както е известно енергията на Юпитер  спомага за растеж и експанзия. Докато е бил в Телец, се е повишавало  плодородието, дори цветният прашец на дърветата през април-май 2012  беше  рекорден.

Какво да очакваме от пребиваването на Юпитер в Близнаци? Ще се  засилят разнообразни информационни потоци, активизират се комуникациите. След  практичния, бавен материализъм на Телеца  основна развиваща се тенденция в  обществото става леката непоследователност и известната разхвърляност на  Близнаците. Тези качества ще се проявяват преувеличено, понякога шокиращо -  толкова много суета, информация, движение, познанства в света не е имало вече 12  години. Възникват множество идеи за единица време, от които най-добрите и  жизнеспособни имат шанс да се задържат през следващите 12 години. В същото  време Юпитер, докато е в Близнаци,  засилва и сенчестите качества на енергията на  Близнаци - разход на енергия за "пърхане" в живота в интересно, но не толкова  резултатно общуване. Рискът е човек да се удави в разговори и да се обърка от лошо  премислената информация. С други думи, заменя се качеството на информационните  потоци с количество.

неделя, 3 юни 2012 г.

Астропрогноза: 4 - 10 юни 2012

Седмицата започва с пълнолуние и лунно затъмнение. Лунното затъмнение  обикновено е до две седмици преди или до две седмици след Слънчевото, то е негов "продукт". Предишното Слънчево затъмнение беше в Южния Лунен възел, което  както се смята освобождава у човека сили, предизвикани от минали  преживявания, помага да се освободи за социална активност натрупаният личен опит и потенциал. Ако този потенциал надвишава нивото на "битовия" живот, той  ще даде възможност да се направи нещо значимо в живота. Всичко това се случва  не в момент на слънчевото затъмнение, а известно време след това. И ето имаме  пълнолуние, лунно затъмнение. Логично е да очакваме именно сега подобна  реакция. Следователно, нашето състояние и поведение в началото на тази  седмица ще се определя от инстинктивното изхвърляне както на негативни, така  и на позитивни емоционални и психически наслоявания. Затъмненията винаги с  една или друга сила възбуждат в човека желание да промени нещо в живота си, в  своето отношение към случващото се, да промени своите стереотипи на  поведение.
Нека опитаме!