събота, 22 октомври 2011 г.

КОНФЛИКТНИТЕ СИТУАЦИИ

За да запазим мира и спокойствието в отношенията, трябва да знаем някои нюанси в поведението на един или друг човек. Ясно е, че по време на конфликтни ситуации всеки представител на зодиакалния кръг се държи по различен начин. На какво да обърнем внимание тогава?

ОВЕН
В сложни ситуации Овенът жадува за незабавни обяснения. Трябва да се вземе това предвид и да му се даде възможност да се изкаже. Натискът от негова страна и агресивността му са по-скоро начин да "изпусне парата" и бързо да оправи нещата, а не свидетелство за неговото лошо отношение или силна обида.

ТЕЛЕЦ
Телците винаги се надяват, че всичко ще се уреди без обсъждания. Ако Телецът е започнал да говори за своето недоволство, значи търпението му е пред изчерпване. По-малка обида може да  изгладите с грижа и ласка. По-сериозните проблеми трябва да се обсъдят, но много меко и деликатно. 

неделя, 9 октомври 2011 г.

ПРИТЧА ЗА ЗОДИАКАЛНИТЕ ЗНАЦИ

И настана утрото, когато Бог се изправи пред своите дванадесет деца и във всяко от тях  вложи семенцето на човешкия живот. Един след друг всяко дете правеше крачка напред, за да получи предназначения за него дар.


"На тебе, ОВЕН, аз пръв давам моето семе, за да имаш честта да го посееш. Всяко семе, което посееш, ще се умножава многократно в твоята ръка. Ти няма да имаш време да го видиш как расте, понеже всичко, което посееш, ще създава още повече от онова, което трябва да се посее. Ти ще бъдеш първият, който ще пропие почвата на човешкия ум с Моята Идея. Но не е твоя работа да подхранваш идеята или да я изследваш. Твоят живот е действието, и аз ти предписвам единствено  действието, с което да започнеш да подтикваш хората да си дават сметка за Моето Творение. За твоята добра работа аз те дарявам с чувството за Собствено достойнство".
И Овенът тихо направил крачка назад към своето място.

"На тебе, ТЕЛЕЦ, аз ти давам силата да вградиш семето във вечно движещата се и променяща се материя. Твоята работа е много важна, изисква търпение, тъй като ти ще трябва да завършиш всичко, което е било започнато, в противен случай семената ще отидат на вятъра. Ти не бива да се съмняваш или да се отказваш по средата, или да разчиташ на другите да свършат онова, което аз те моля да направиш. Затова ти давам в дар Силата. Използвай я мъдро."
И Телецът се върнал на мястото си.

"На теб, БЛИЗНАЦИ, ти давам въпросите без отговор, за да можеш да занесеш на всички обяснението на онова, което човек вижда около себе си. Ти никога няма да научиш защо хората говорят или слушат, но търсейки отговора, ти ще откриеш моя дар - Знанието."
И Близнаците застанали на своето място.